zeron transport

За диспоненти и спедитори

Максимална автоматизация на транспортите заявки.

Виж повече »

За отчетници

Автоматизация, отчетност и проследяване с един клик

Виж повече »

За шофьoри

Мобилно приложение, лесна употреба

Виж повече »

За транспортни мениджъри

Автоматизирани анализи и
справки

Виж повече »

За диспоненти и спедитори

ВЪВЕЖДАНЕ НА ЗАЯВКИ
 • Направена е максимална автоматизация по въвеждането на нови транспортни зявки. За повтарящите се регулярни заявки, с няколко клика могат да бъдат копирани цели предишни заявки, в нови заявки. Могат да бъдат копирани автоматично и вече използвани, които се показват в удобни списъци. 
 • За зявки, които не могат да бъдат копирани от предишни такива, а трябва да бъдат въведени изцяло, сме създали специална система, чрез която само с няколко клика на мишката данните на заявката могат да бъдат копирани от PDF, Excel, Word и т.н. 
 • При ръчно или автоматично въвеждане в транспортната заявка на нов адрес за товарене или разтоварване, то адресът автоматично се обработва като се намиранат неговите точни GPS координати, държава, пощенски код и други.
 • Възможност да добавяне на файлове към Транспортна заявка (заявката получена от клиента), и/или други файлове, които автоматично се добавят при изпращане на мейл  с Фактуране за заявката с Вграден имейл клиент.

 

Прочети повече
ИНТЕГРАЦИЯ С ТЕЛЕМАТИЧНА СИСТЕМА
 • Zeron Transport се интегрира в реално време с данните на Вашата телематична система, за да може да бъдат проследявани Вашите транспортни средства в реално време върху географска карта.
 • Изградили сме интеграция с над 20 популярни телематични системи.
 • По този начин при изпълнението на транспортните курсове, движението на транспортните средства се наблюдава върху географска карта в реално време, подобно на телематичните системи, но с използването освен на GPS данните, като история и с планираните адреси на товарене/разтоварване напред във времето.
 • Планирането на маршрута напред във времето е много съществена функция, защото по този начин диспонента може във всеки един момент да вижда, къде по маршрута се намира транспортното средство и точно колко километра остават до следващата товарна/разтоварна дестинация, както и точното време за пристигане.
 • Чрез връзката си с Вашата телематична система, Zeron Transport постоянно следи и информира диспонента за времената на пристигане и дали се очакват закъснения. Поддържат се и автоматични аларми ако транспортното средство се отдалечи от зададения маршрут. Поддържат се и автоматични аларми при достигане/напускане на дестинации.

 

Прочети повече
ИЗЧИСЛЕНИЕ НА КИЛОМЕТРИ И ВРЕМЕ
 • Важна функционалност на системата за диспонентите е, че при въвеждането на транспортната заявка Zeron Transport автоматично ще изчисли планираните километри и времето за пътуване. Но ще ги изчисли според типа на транспортното средство (лекотоварен, бордови камион, влекач с ремарке и т.н.).
 • За разлика от Google Maps, която ползват масово транспортните фирми и която е за леки автомобили, картографската система, която Zeron Transport ползва изчислява всички параметри на планирания маршрут според типа на транспортното средство. Например, ако транспортното средство е влекач с прикачно ремарке, то на пътя това транспортно средство ще има ограничения от къде може да мине и къде не може. Също така времето за пътуване ще е различно спрямо лек автомобил.
 • Когато изчислява планираните километри и времето за пътуване по една траспортна заявка, Zeron Transport ще се съобрази с типа на транспортното средство и неговите ограничения на пътя (важи за цяла континентална Европа). Така диспонентите ще получават много по-истинска планова информация за бъдещият транспортен курс.

 

Прочети повече
ИЗЧИСЛЕНИЕ НА ПЪТНИ ТАКСИ И СЕБЕСТОЙНОСТ НА ТРАНСПОРТНИТЕ КУРСОВЕ
 • При изчислението параметрите на въведените транспортни заявки, Zeron Transport ще изчисли и пътните такси. Пътните такси се изчисляват според типа на транспортното средство. Поддържа се изчисление на пътните такси за цялата континентална Европа.
 • Освен пътните такси Zeron Transport ще изчисли и очакваните общи разходи за бъдещия транспортен курс. Това се прави като прогноза на база на вече въведените и изпълнени транспортни курсове. Zeron ежедневно изчислява средните видове разходи от всеки тип разход и след това на база на тази информация калкулира очакваните разходи за планираните транспортни курсове.
 • С помощта на тази планова информация диспонентите могат да преценят очакваната печалба от транспортния курс преди реалното му изпълнение и така евентуално да решата какво навло да оферират на клиента си, както и при групаж дали договорения до момента товар е достатъчен за да е печеливш бъдещият курс.

 

Прочети повече
ПЛАНИРАНЕ НА МЕЖДИННИ СПИРКИ
 • При формиране маршрута на бъдещия транспортен курс, Zeron Transport позволява на диспонентите да планират освен товарните и разтоварни адреси и допълнителни междинни спирки като митници, паркинги, бензиностанции, автомивки, хотели и други.
 • Тези междинни спирки могат да се запазват в библиотеки за многократно бързо използване отново. Когато диспонентът добави междинна спирка към маршрута (например митница), то маршрутът на курса се променя и вече включва и съответната междинна спирка.
 • Zeron Transport има собствена библиотека от 15 000 паркинга в 45 европейски държави. Тази библиотека е само от паркинги за тежкотоварни автомобили и е на разположение по всяко време на диспонентите за добавяне към курса. Всички паркинги са класифицирани (Голям, малък, храна, осветление, тоалетна и други). Системата предлага паркингите в определен диаметър от текущата позиция на транспортното средство или по протежение на маршрута на камиона напред.
 • Zeron Transport има собствена библиотека от 45 000 бензиностанции в практически всички европейски държави. Подобно на паркингите и бензиностанциите са на разположение за добавяне към маршрута, както и за търсене в диаметър около камиона или по протежение на планирания маршрут.

 

Прочети повече
ГЕОФЕНСИНГ

Можете да настройвате ограничение за движение на транспортното средство само в определен диаметър. Например да настроите даден камион да не напуска платения си и охраняем паркинг този уикенд. И ако това все пак се случи диспонентът веднага да получи смс с известие за нарушения периметър.

 

Прочети повече
ИНТЕРМОДАЛНИ КУРСОВЕ
 • Zeron Transport поддържа и интермодални курсове.
 • Можете да планирате освен движение по суша и движение с използване на ферибот или например влак.
 • Системата поддържа библиотека с често използвание европейски фериботни линии, но Вие можете неограничено да добавяте и други фериботни (или влакови) линии.
 • За всяка фериботна линия може да бъде зададено време качване, време за плаване, както и цена на билета (за планиране себестойността на курса).

 

Прочети повече
АВТОМАТИЧНО СВЪРЗВАНЕ С ШОФЬОРА
 • Автоматизирано изпращане на адреси до шофьора (смс и кабинна навигация). След като сте формирали планирания маршрут на бъдещия транспортен курс, можете да изпратите съответните адреси до шофьора. За Ваше удобство Zeron Transport поддържа изпращане на адресите с един клик. Те могат да бъдат изпратени до устройството за навигация на таблото в кабината на камиона (ако Вашата телематична система поддържа това) или чрез автоматичен sms, който Zeron ще изпрати до предварително запаметения телефон на шофьора (какво да е съдържанието на sms, адрес, gps координати, описание товар и други, се настройва предварително)
 • Мобилно приложение за шофьорите. Създали сме и приложението „Zeron Transport” за смарт телефони. Приложението е налично в Apple App Store и Google Play. Чрез това приложение шофьорите могат в реално време да виждат планирания от диспонента маршрут с всичките му адреси, GPS координати, описание на товара, дати и часове на товарене и разтоварване. По този начин шофьорите винаги знаят планираните адреси, могат да отбелязват кога са натоварили/разтоварили директно на телефона си, както и могат да извикват навигация до определен адрес в курса директно на телефона си.

 

Прочети повече
АВТОМАТИЗИРАНИ СПРАВКИ КЪМ ТОВАРОПОДАТЕЛЯ/СПЕДИЦИЯТА

Товародателите и спедициите често изискват от транспортните фирми периодично да изпращат информация за актуалните очаквани времена за пристигане на камиона по маршрута. Zeron Transport поддържа автоматизирано изпращане на имейл с актуална информация за очакваните времена на пристигане.

 

Прочети повече
РЕЛАЦИИ

За много дестинации често има повече от един възможен маршрут за достигане – с използване на платени магистрали или безплатни национални пътища, по суша или с ферибот или просто утвърдени фирмени маршрути, по които винаги минавате.

Zeron Transport позволява на диспонентите да си съставят библиотеки от предварително определени маршрути между дестинациите (така наречените Релации). След това при въвеждане на нова планирана транспортна заявка, Zeron Transport сам ще открие съответния маршрут и ще използва него при воденето на курса.

Отделно от това, Zeron Transport може, чрез самообучение, след като даден курс е завършил, автоматично да запаметява най-добрите прeминавания, за следващо използване в бъдещи курсове.

 

Прочети повече
ИНТЕГРАЦИЯ С ТРАНСПОРТНИ БОРСИ

Zeron Transport е интегриран с борси за товари. На този етап сме интегрирани със Speditor.net, Trans.eu, Cargo123.eu. Можете да настроите системата автоматично да търси товар на планирания от Вас транспортен курс, като търси едновременно в тези 3 транспортни борси и показва списък намерените товари на едно място. Търсенето в борсите се повтаря автоматично на всеки 30 секунди и щом товар бъде намерен, в която и да е борса, или и в трите борси, диспонентът се уведомява с известие. Това пести време на диспонента постоянно да влиза в различни уебсайтове и да „рефрешва“ списъци за търсене на товари.

 

Прочети повече
АВТОМАТИЗИРАНО ФАКТУРИРАНЕ

След като транспортната заявка е въведена, фактура по нея се издава напълно автоматизирано с един клик. Това спестява много време. Освен това системата постоянно следи всички заявки, които не са фактурирани и напомня за пропуснато фактуриране. Както и постоянно следи дали всички вече издадени фактури са платени или просрочени.

 

Прочети повече

Заявка на Демо версия на Zeron Transport

Наши консултанти ще се свържат с вас, ще уточнят вашите потребности и детайли на компанията и ще подберем заедно най-доброто и ефективно решение.

За диспоненти и спедитори

Максимална автоматизация на транспортите заявки.

Виж повече »

За отчетници

Автоматизация, отчетност и проследяване с един клик

Виж повече »

За шофьoри

Мобилно приложение, лесна употреба

Виж повече »

За транспортни мениджъри

Автоматизирани анализи и
справки

Виж повече »